Tuesday 13 January 2009

iOFFone v4: MoodiOFFone

Πριν λίγες μέρες το moodio ξεκίνησε να υποστηρίζει το iPhone. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα προγράμματα για το iPhone, το moodio έχει 2 πλεονεκτήματα:
  1. Λειτουργεί στο background μέσω του Safari, οπότε χάνουμε μεν τον browser αλλά μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις υπόλοιπες λειτουργίες του iPhone κανονικά, σαν να ακούμε μουσική μέσω του iPod. Email, sms και applications που δεν χρειάζονται ήχο λειτουργούν κανονικά. Ακόμα και αν μας πάρει κάποιος τηλέφωνο, το stream διακόπτεται για το τηλεφώνημα και μετά συνεχίζει κανονικά. 
  2. Αν στο moodio έχουμε επιλέξει να ακούμε σε 52kbps stereo, η ποιότητα είναι εφάμιλλη με το 97άρι steam του σταθμού αλλά με σχεδόν 50% χαμηλότερη κατανάλωση δικτύου! Αυτό γίνεται γιατί το moodio χρησιμοποιεί διαφορετική κωδικοποίηση του ήχου μέσω του AAC+ encoder και το streaming γίνεται μέσω 3GPP (σε καλά μεγάφωνα φυσικά το 97άρι είναι καλύτερο μιας και δεν δημιουργεί τόσες «γωνίες» στον ήχο).
Το μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι το QuickTime αρνείται να επανασυνδεθεί αυτόματα αν διακοπεί για κάποιον λόγο το stream (αλλαγή κόμβου κινητής τηλεφωνίας στον δρόμο εν παραδείγματι). Επίσης, επειδή το stream χρησιμοποιεί την σύνδεση, applications που χρειάζονται σεβαστή κατανάλωση δικτύου (π.χ. aGPS) θα διακόψουν την ακρόαση.

Στην πράξη:
Για την δημιουργία λογαριασμού στο moodio έχουμε ξαναμιλήσει, οπότε θα αναφερθούμε εδώ μόνο στο τι πρέπει να κάνουμε στο iPhone. Όπως πάντα, προσοχή στο κόστος.
Στο Safari πηγαίνουμε στο http://m.moodio.fm

Κάνουμε login με τον λογαριασμό που φτιάξαμε στο site και εμφανίζεται ο Offradio που νωρίτερα προσθέσαμε.

To QuickTime φορτώνει το stream.

Μην σας παραξενέψουν οι ήχοι κλήσης που ακούτε, απλά συνδέεστε μέσω 3GPP στο stream του σταθμού.

Μπορούμε επίσης αφού κάνουμε login, να προσθέσουμε την αρχική σελίδα του moodio στην επιφάνια εργασίας του iPhone πατώντας «+» και μετά «Add to Home Screen».

Και αφού επιλέξουμε ένα όνομα και πατήσουμε «Add».

Εμφανίζεται στην αρχική σελίδα.

Stream on!

No comments: