Monday 24 November 2008

Smart phones moodio, moodio do you read me?

Μια καλή λύση για τα smartphones είναι το moodio το οποίο και έχουμε συναντήσει και παλιότερα. Η διαφορά από τότε είναι ότι πλέον ξέρουμε ότι δουλεύει, τουλάχιστον σε κινητά σχετικά καινούργιας τεχνολογίας (σε ένα 2χρονο Sony Ericsson W850i που έχω δουλεύει μιά χαρά!). Ας παρουσιάσουμε πρώτα έναν οδηγό χρήσης, και μετά μπορούμε να συζητήσουμε τεχνικές λεπτομέρειες στα σχόλια. (όπως πάντα, προσοχή στο κόστος!)

Το moodio λειτουργεί σε δύο επίπεδα. Πρέπει πρώτα να φτιάξουμε έναν 'λογαριασμό' στο σύστημα και μετά να μπούμε σ' αυτόν τον λογαριασμό από ένα site σχεδιασμένο ειδικά για κινητά ώστε να ακούσουμε Offradio.

Στο PC:
To site του moodio είναι σχετικά απλό. Στα αριστερά μας δίνεται η επιλογή να δημιουργήσουμε έναν καινούργιο λογαριασμό (να πω εδώ ότι το moodio δεν μας βομβαρδίζει με ενοχλητικά email οπότε δηλωθείτε άφοβα). 

Αφού φτιάξουμε τον λογαριασμό μας και μπούμε στο site σαν μέλη πλέον, δύο επιλογές μας ενδιαφέρουν. Η πρώτη είναι να προσθέσουμε τον Offradio στους αγαπημένους μας σταθμούς (κάνει την περιήγηση από το κινητό πολύ πιο εύκολη). Επιλέγουμε στα αριστερά 'Stations' και δίνουμε για όνομα του σταθμού Offradio και πατάμε 'Apply'. Ο σταθμός εμφανίζεται από κάτω και επιλέγουμε 'add'.

Η δεύτερη επιλογή είναι η ποιότητα ήχου που θέλουμε (η οποία επηρεάζει την κατανάλωση δικτύου, την σταθερότητα του σήματος και το κόστος). Επιλέγουμε από αριστερά 'My Account' και διαδοχικά 'Edit' και μετά 'Streaming'. Το μενού μας επιτρέπει να επιλέξουμε τα kbps. Περισσότερα kbps, καλύτερος ήχος, αλλά μεγαλύτερη κατανάλωση δικτύου.

Στο κινητό:
Πρώτα από όλα, καλό θα ήταν να έχουμε έναν mobile browser που είναι ικανός να διαχειριστεί το site. Αρκετά σίγουρη λύση, ο Opera Mini. Από τον προϋπάρχον browser του κινητού μπαίνουμε στο http://www.operamini.com/ , κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε τον Opera Mini.

Μπαίνοντας στο internet μέσω του Opera Mini, πηγαίνουμε στην διεύθυνση http://m.moodio.fm . Κάνοντας log in με τον λογαριασμό που φτιάξαμε νωρίτερα στο moodio, θα εμφανιστεί η αρχική σελίδα του mobile moodio στην οποία και εμφανίζεται ο σταθμός. Τον επιλέγουμε και ανοίγει αυτομάτως όποιος player είναι προ-εγκατεστημένος στο κινητό μας. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα (buffer), ακούμε Offradio!

Enjoy! 

Ερωτήσεις και προβλήματα στα σχόλια.

1 comment:

yourmuze said...

moodio.fm changes its name to yourmuze.fm today. moodio links will work for the rest of 2010. A few nice new features the same great price!