Wednesday 17 September 2008

Money, get back!

"I’m all right jack keep your hands off my stack."

Pink Floyd (μέρες που είναι...)

Φτιάξαμε ένα απλό (;) αρχείο excel το οποίο με βάση την ποιότητα του stream και την χρήση που θα κάνουμε το μήνα υπολογίζει το κόστος που θα έχουμε ανά μήνα. Το κόστος συμπεριλαμβάνει το πάγιο για το πακέτο δεδομένων με τη εταιρία και την χρήση που θα κάνουμε για τον σταθμό μόνο (παραπάνω χρήση θα αυξήσει την χρέωση). Δεν συμπεριλαμβάνεται το πάγιο του τηλεφώνου για κλήσεις και μηνύματα.

Για να αλλάξουν οι υποθέσεις, επιλέγουμε τα κελιά με το μπλέ χρώμα και εμφανίζεται ένα μενού το οποίο μας δίνει διαφορετικές επιλογές. Το κόστος επανα-υπολογίζεται αυτόματα. Το αρχείο μπορείτε να το βρείτε εδώ. Για όσους δεν θέλουν να κατεβάσουν το αρχείο, υπάρχει εδώ με περιορισμένες λειτουργίες.

Το γενικό συμπέρασμα με τα υπάρχοντα δεδομένα: το φτηνότερο πακέτο για μια αξιοπρεπή χρήση είναι το ADSM 5GB της Wind και θα μας κοστίσει €29.5 το μήνα!

Γιατί ασχολούμαστε λοιπόν; Για τον απλούστατο λόγο ότι οι χρεώσεις θα πέσουν. Μια χρέωση στην Ελλάδα για δεδομένα των €50 είναι αυτή τη στιγμή €10 στη Αγγλία. Κάποια στιγμή η πραγματικότητα θα πας φτάσει. Προς το παρόν είμαστε λίγο μπροστά της...

No comments: