Saturday 6 September 2008

If at first you don't succeed...

"I haven't failed. I have found 10000 ways that don't work."
Albert Einstein

Εκτός από λύσεις (ή πιθανές λύσεις) θα υπάρχουν και προβλήματα. Κάθε πρόβλημα μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε μία ακόμα λύση. Αρκεί να το ξεπεράσουμε.

Η πρώτη λύση (και όχι πατέντα) που βρήκα και θα έπρεπε θεωρητικά να δουλεύει είναι το moodio.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ότι η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν από την moodio ΔΕΝ σημαίνει ότι μπορούμε να ακούμε δωρεάν. Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ OFFRADIO! Ένας γρήγορος υπολογισμός λέει ότι ΣΤΑ 24kbps ΘΑ ΧΡΕΩΘΟΥΜΕ 11MB ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ OFFRADIO. Σύντομα θα σας πούμε περισσότερα για το κόστος.

Στο moodio δημιουργούμε έναν λογαριασμό χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουμε κάτι και με ένα απλό login και password από το κινητό μας στο site του moodio για κινητά μπορούμε να ακούσουμε διαδικτυακό ραδιόφωνο.
Το moodio μας επιτρέπει στις επιλογές του λογαριασμού μας (My Account -> Edit -> Streaming) να επιλέξουμε την ταχύτητα/ποιότητα με την οποία θα ακούμε τους σταθμούς. Προσωπικά βάζω τον πήχη της ισορροπίας μεταξύ κατανάλωσης δικτύου (δηλαδή κόστους) και ποιότητας ήχου στα 24kbps stereo.
Ο Offradio έχει ήδη προστεθεί στους σταθμούς στην κατηγορία "World" αλλά καλό είναι να τον βρούμε στο site του moodio και να τον προσθέσουμε στα αγαπημένα του λογαριασμού μας (My Stations).
Το moodio φροντίζει να μεταφράσει το stream του σταθμού σε 3GPP aacPlus. Οπότε το κινητό μας θα πρέπει να μπορεί να "καταλάβει" αυτή τη γλώσσα. Στο site οι δημιουργοί υποστηρίζουν ότι το moodio θα παίξει χωρίς προσπάθεια σε πολλά κινητά Blackberry, Nokia, Sony Ericsson, Samsung, Motorola και με λίγη προσπάθεια σε κινητά με Windows Mobile.

Τότε πού είναι το πρόβλημα; Δεν κατάφερα ακόμα να το κάνω να δουλέψει!
Στο iPhone ο Safari αρνείται να συνδεθεί στο site γενικώς.
Στο Sony Ericsson W850i έχω πρόσβαση στο site αλλά με το που κάνω login το μόνο αντάλλαγμα που παίρνω για όλη μου την προσπάθεια είναι ένα error message...

ΦΤΟΥ!

[update]: To elektronik^aki τα κατάφερε σε Sony Ericsson K510i! Κι εγώ μόλις ανακάλυψα ότι το W850i που έχω πρέπει να πάει για επισκευή γιατί δεν τρέχει Java... Στο Sony Ericsson K530i του Dr.Pako δεν παίζει...

[update 2]: Το moodio παίζει και σε Nokia N95!

1 comment:

Grigsgr said...

Offείλω να ομολογήσω πως στο Sony Ericsson C905 λειτουργεί άψογα μέσω WiFi που το έχω δοκιμάσει. Άντε καλά streaming παντού...