Friday 19 December 2008

Off Wii Go!

Μετά από περίπου μία εβδομάδα οι ακροατές του OFF επιστρέφουν, με κλειστά τα ραδιόφωνά τους και παιχνιδιάρικη διάθεση. Οι υπόλοιπες συσκευές προσπαθούν ακόμα να ξεπεράσουν τον χαμό του αγαπημένου τους ραδιοφώνου, έναν άδικο χαμό. Ποιός μπορεί να ξεχάσει τις αμέτρητες πλάκες και το πως μας ζάλιζε με τη βελόνα του πέρα δώθε; Ή το δούλεμα στο μάθημα της αριθμητικής επειδή μπορούσε να μετρήσει μόνο από το 87.5 μέχρι το 108. Τι πλάκα! Την έφερνε όμως που και που για τα καλά στις υπόλοιπες συσκευές όταν τις ξυπνούσε από νωρίς με την επαναστατική λειτουργία "ξυπνητήρι" και τα τραγούδια του.

Ο χρόνος όμως πέρασε και οι συσκευές φίλοι του, ο υπολογιστής, το iPod, to iPhone, to κινητό, άρχισαν σιγά σιγά να παίζουν OFF με τη βοήθεια των Officers. Οι Officers έχουν ένα σατανικό σχέδιο με σκοπό να κάνουν όλες τις συσκευές του κόσμου να μάθουν να παίζουν OFF. Το ραδιόφωνο μίσησε τους Officers και δε τους ξαναμίλησε ποτέ γιατί ένα πρωί έμαθε πως και η παιχνιδομηχανή του σπιτιού έμαθε να παίζει OFF. Η παιχνιδομηχανή αυτή ακούει στο όνομα Wii και το απολαμβάνει τόσο πολύ που μπορεί να παίζει OFF μέσω του συνδεδεμένου στην τηλεόραση ηχοσύστηματος. Έκτοτε λοιπόν, οι Οfficers του OFF λένε "Turn your radio off. Τurn your Wii on!" και σας παρουσιάζουν το OffRadioWii.
Το Nintendo Wii λοιπόν, με τη λιτή του γραμμή και αισθητική κολακεύεται και συμπληρώνεται πλέον από τις μουσικές του OFF. Οι κάτοχοι του Wii, με μία κάρτα μνήμης SD και χωρίς επιπλέον εξοπλισμό, έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τον OFF από την παιχνιδομηχανή τους η οποία είναι ενδεχομένως εγκατεστημένη στο σαλόνι του σπιτιού. Περιττή είναι πλέον η μετακίνηση του laptop στο σαλόνι για να ακούσει κανείς OFF με την παρέα του (ή και μόνος) μιας και το OffRadioWii κάνει ακριβώς το ίδιο εκμεταλευόμενο τις δυνατότητες ασύρματης δικτύωσης του Wii.

Προσοχή: Η εγκατάσταση του OffRadioWii είναι χρονοβόρα διαδικασία για τον μέσο χρήστη του Wii και συνιστάται να συμβουλευτείτε κάποιον με περισσότερη εμπειρία στους υπολογιστές. Αντιθέτως όμως, μετά την εγκατάστασή του είναι πολύ απλό στη χρήση.

Για την εγκατάσταση του OffRadioWii θα χρειαστείτε:

Η λογική πίσω από την εγκατάσταση είναι η εξής. Το παιχνίδι "The Legend of Zelda: Twilight Princess", όπως και οι περισσότεροι τίτλοι πλέον, δημιουργεί ένα savegame στην εσωτερική μνήμη του Wii από την πρώτη φορά που θα παιχτεί. Σκοπός μας είναι να αντιγράψουμε ένα άλλο savegame από την SD κάρτα κάνοντας overwrite το παλιό πράγμα το οποίο το Wii μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε μέσα από το menu του. (Όποιος θέλει να κρατήσει το savegame του πριν αντιγράψει από πάνω το καινούριο μπορεί να το σώσει σε μία άλλη SD κάρτα και να το επαναφέρει μετά την εγκατάσταση του OffRadioWii, με τον ίδιο τρόπο).

Πριν συνεχίσουμε πρέπει να μάθουμε την έκδοση του menu του Wii η οποία είναι αναγραμμένη στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης, επιλέγοντας από το κεντρικό menu: Wii -> Settings. Ανάλογα με την έκδοση κατεβάζουμε το αντίστοιχο .zip αρχείο.

Έκδοση 3.4: wii-sd-3.4.zip

Έκδοση εως και 3.3: wii-sd-upto3.3.zip

Το επόμενο βήμα είναι να κάνουμε format την κάρτα μνήμης SD (FAT/FAT32) και να κάνουμε unzip το παραπάνω αρχείο στην κάρτα χωρίς να τοποθετήσουμε τα εμπεριεχόμενα αρχεία σε κάποιο φάκελο.

Κατόπιν, αποσυνδέουμε την κάρτα μνήμης SD από τον υπολογιστή, την τοποθετούμε στο Wii (λευκό πορτάκι στη μέση και δίπλα από τη σχισμή για τα δισκάκια) και το θέτουμε σε λειτουργία. Επιλέγουμε στην κάτω δεξιά γωνία Wii -> Data management -> Save Data -> Wii και σβήνουμε (delete) το savegame του παραπάνω παιχνιδιού. Επιλέγουμε την επικεφαλίδα "SD" πάνω δεξιά και επιλέγουμε το savegame μας που θέλουμε να αντιγράψουμε και που αντιστοιχεί στο Wii μας. Στην προκειμένη περίπτωση αν το Wii είναι αγορασμένο από την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη επιλέγουμε το "Euro" αρχείο και επιλέγουμε "Copy" όταν μας ζητηθεί.

Μόλις τελειώσει η αντιγραφή, επιστρέφουμε στην κεντρική οθόνη του Wii και ξεκινάμε κανονικά το παιχνίδι "The Legend of Zelda: Twilight Princess". Στην οθόνη επιλογής savegame επιλέγουμε εκείνο που αντιγράψαμε με ονομασία "Twilight Hack". Το παιχνίδι ξεκινάει κανονικά και με την πρώτη ευκαιρία περπατάμε με το χαρακτήρα μας στον κύριο που βρίσκεται μπροστά μας στο δάσος και του μιλάμε με το πλήκτρο A.

Μην πανικοβληθείτε αν η οθόνη του Wii μαυρίσει και βγουν ατελείωτα γράμματα γιατί μόλις ξεκίνησε η εγκατάσταση του OffRadioWii (μέσω του Homebrew Channel). Αφού διαβάσουμε όσα αναγράφονται στην οδόνη πατάμε το πλήκτρο 1 στο χειριστήριο του Wii για να συνεχίσουμε ή το Home Button (αυτό με το σπιτάκι) για έξοδο σε περίπτωση που δεν επιθυμούμε να συνεχίσουμε με την εγκατάσταση. Ενδεχομένως να μας ζητηθεί να πατήσουμε το πλήκτρο 1 μερικές ακόμα φορές μέχρι να τελειώσει η εγκατάσταση και να γίνει επανεκκίνηση του Wii. Εάν όλα πήγαν καλά, στην κεντρική οθόνη (ή στη δεύτερη σελίδα αν η πρώτη είναι γεμάτη) θα εμφανιστεί το Homebrew Channel που περιέχει την εφαρμογή OffRadioWii.

Προσοχή: Επειδή η Nintendo δεν εξουσιοδοτεί την χρήση του Wii για την εγκατάσταση εφαρμογών όπως το Homebrew Channel, εκδίδει αναβαθμίσεις για το menu του Wii ώστε να σβήσει τέτοιες εφαρμογές και συνιστάται να μη γίνονται για να μην υπάρξει πρόβλημα και χαθεί το OffRadioWii. Επίσης, η εγκατάσταση της εφαρμογής δεν αναιρεί την εγγύηση της κονσόλας και γίνεται με δική σας ευθύνη.

Προαιρετικά λοιπόν, μπορούμε να σβήσουμε το savegame που αντιγράψαμε στη μνήμη του Wii μιας και δε χρειάζεται πλέον, επιλέγοντας από την κεντρική οθόνη Wii -> Data management -> Save Data -> Wii και κάνουμε delete το savegame TwilightHack. Η κάρτα μνήμης πρέπει να βρίσκεται μέσα στο Wii για να λειτουργήσει το OffRadioWii.

Οδηγίες χρήσης OffRadioWii

Αρχικά, για να χρησιμοποιήσουμε το OffRadioWii πρέπει να έχουμε ρυθμίσει το Wii ώστε να μπορεί να συνδεθεί ασύρματα στο Internet. Αυτό γίνεται από το κεντρικό menu επιλέγοντας Wii -> Wii Settings -> Internet -> Connection Settings. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο site της Nintendo.

Εφόσον το Wii έχει ρυθμιστεί για την ασύρματη σύνδεσή μας, επιλέγουμε από την αρχική οθόνη το εικονίδιο "Homebrew Channel" -> Start -> OffRadio. Η εφαρμογή θα προσπαθήσει να συνδεθεί αυτόματα στο Internet και τον server του OFF και να παίξει μουσική χωρίς καμία παρέμβαση.



Έκτοτε, οι διαθέσιμες λειτουργίες είναι η παύση/αναπαραγωγή με το πλήκτρο Α και η έξοδος με το πλήκτρο Home (ναι, αυτό με το σπιτάκι..) το οποίο και μας επιστρέφει στην αρχική οθόνη του Homebrew Channel από το οποίο επίσης φεύγουμε πατώντας το πλήκτρο Home (μάντεψε ποιό). Σε περίπτωση που το OffRadioWii κολλήσει γιατί δεν είναι διαθέσιμο το δίκτυο κρατάμε πατημένο το κουμπί Power του Wii για 3 δευτερόλεπτα ώστε αυτό να κλείσει και το ξανανοίγουμε με το ίδιο. Καλό είναι να ξέρουμε από πριν ότι οι ρυθμίσεις του ασύρματου δικτύου είναι σωστές κάνοντας το Test Connection αμέσως μετά τη ρύθμισή του.

Για οποιες απορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Καλή διασκέδαση!

Γλυκοκοιτάζοντας την τοστιέρα, συνεχίζουμε το μακρύ δρόμο μας με επόμενο σταθμό το Nintendo DS. Keep streaming. To be continued..

11 comments:

Anonymous said...

Unpaikt-hackeraki congrats gia to Off Radio Wii!! :) Poly kalh douleia!!Oloklhrwmenes odhgies me screenshots klp :)

Tha brw ypopsifia thimata me Wii gia na akouw off oli mera :P

Kai ksereis..egw perimenw kai gia Xbox 360 meta! ;)

Cu!!!

Anonymous said...

apla perfect!!
proothiste to sto homebrew tis wikipedia...

Teoulas said...

Παίζει κανονικότατα. Εύγε mr. άπαιχτε!

Theodosios said...

to dokimasa kai dystyxos den egine douleia. Exo system menu version 386 kai bgazei warning oti to homebrew channel has been tested mexri version 290. Proxarao sto install alla mou bgazei kateutheian es_addticket failed : -2011. An exeis kapoia symboulh let me know

unpaiktable said...

Theodosie, mporeis na mas peis poio .zip katevases kai xrhsimopoieis?

(Endeiktika, h ekdosh 3.3 einai evrwpaikh 354 kai h 3.4 einai 386)

Theodosios said...

katebasa thn ekdosh 3.4 bash ton odhgion sto original post

alexpennos said...

AGAIN AND AGAIN SFALMA 2011 TO IDIO ME TON 8EODOSIO....
EXW THN EKDOSH 3.4E (TO E SHMAINEI EUROPEAN?)
TESPA...AYTO ANY ADVICES?
PROSPA8HSA NA KATEVASW TO HOMEBREW CHANNEL APO TO OFFICIAL SITE TOU...EKEI K AN APETYXA!!!:(

alexpennos said...

telika vrhka tropo...anevazw arxeio .rar me ta apaitoumena arxeia k odhgies. Exw symperilavei kai ton homebrew browser ektos apo ton player tou offradio, mesw tou opoiou katevazete alles homebrew efarmoges k paixnidakia gia to wii.

http://rapidshare.com/files/188399606/by_alexpen.rar.html

unpaiktable said...

Theodosie, mporeis na dokimaseis th lysh pou proteinei o alexpennos kai na mas peis to apotelesma?

alexpennos said...

unpaiktable kati gia to psp???

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.